Υλικά
Για 2 άτομα
20 γαρίδες Νο2 καθαρισμένες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 φινόκιο
80 ml ζωμό γαρίδας
Ξύσμα και χυμό από ½ λεμόνι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κουτάλια ρίγανη ψιλοκομμένη
200 γραμμάρια hummus pumpkin seeds Ribella
2 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε στην μέση και μετά σε φέτες το φινόκιο και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το φινόκιο μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν τα αρώματα τους, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν το φινόκιο είναι έτοιμο το αποσύρετε από το τηγάνι σε ένα μπολ και ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις γαρίδες για 1 λεπτό, σβήνετε με τον ζωμό γαρίδας και μόλις γλασάρει προσθέτετε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, πασπαλίζετε με την ψιλοκομμένη ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε μία τελευταία φόρα και αποσύρετε από το τηγάνι.
Σερβίρετε σε μία μεγάλη πιατέλα στο κέντρο του τραπεζιού το hummus pumpkin seeds με το φινόκιο από πάνω, τις γαρίδες και τέλος το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.