Υλικά
Για 4 άτομα
3 συσκευασίες γάμπαρη Αργεντινής Pescanova
Για την μαρινάδα:
50 ml ελαιόλαδο
4 κουταλιές χυμό λάιμ
4 κουταλιές Worcestershire sauce
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά μουστάρδα πικάντικη
1 κουταλιά μέλι
2 συσκευασίες δυόσμος Aroma
Για την σαλάτα:
250 γραμμάρια πράσινη ανάμεικτή σαλάτα
2 νεκταρίνια
10 τοματίνια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
100 γραμμάρια καλαμπόκι
2 ραπανάκια
Για το dressing:
120 γραμμάρια ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
3 κουταλιές πετιμέζι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το σκόρδο σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβετε τον δυόσμο.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για την μαρινάδα, το ελαιόλαδο, το χυμό λάιμ, την Worcestershire sauce, το σκόρδο, την πικάντικη μουστάρδα, το μέλι, τον δυόσμο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας, προσθέτετε τις γαρίδες στην μαρινάδα και τις αφήνετε να μαριναριστούν μέχρι να ετοιμάσετε την σαλάτα.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα νεκταρίνια στα 8, τα τοματίνια σε τέταρτα κατά μήκος, τα ραπανάκια σε φέτες και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε τα ροδάκινα στο BBQ να ψηθούν για 4-5 λεπτά, συνολικά και από τις 2 μεριές.
Όση ώρα ψήνονται τα ροδάκινα, σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το πετιμέζι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
Τοποθετείτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για την σαλάτα μαζί με τα ψητά νεκταρίνια και το dressing και ανακατεύετε καλά και προσεχτικά.
Ψήνετε τις γαρίδες στο BBQ για 2 λεπτά, συνολικά, και από τις 2 μεριές και τις σερβίρετε με την πράσινη σαλάτα.