Υλικά
Για 4 άτομα
1 συσκευασία γαρίδες Ινδοειρηνικού χωρίς κέλυφος Pescanova
2 κουταλιές ελαιόλαδο
30 γραμμάρια baby σπανάκι
30 γραμμάρια baby ρόκα
1 κολοκυθάκι
1 αγγουράκι
½ φινόκιο
½ αβοκάντο
100 γραμμάρια αρακά βρασμένο
2 κουταλιές μυρώνι ψιλοκομμένο
40 γραμμάρια ελαιόλαδο
Χυμό και ξύσμα από ½ πορτοκάλι
Χυμό και ξύσμα από ½ λεμόνι
Χυμό και ξύσμα από ½ λάιμ
2 κουταλιές πετιμέζι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα μαντολίνο κόβετε το κολοκυθάκι και το αγγουράκι σε μακρόστενες φέτες.
Τοποθετείτε τις φέτες αγγουριού και κολοκυθιού σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε τον αρακά μαζί με την baby ρόκα και το σπανάκι.
Στο ίδιο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το φινόκιο στην μέση και μετά σε λεπτές φέτες και βγάζετε μικρές κουταλιές από το αβοκάντο τις οποίες προσθέτετε μέσα στο μπολ μαζί με το φινόκιο και το χοντροκομμένο μυρώνι.
Τέλος προσθέτετε στο μπολ με τα λαχανικά, τα 40 γραμμάρια ελαιόλαδο μαζί με τα ξύσματα και τους χυμούς των εσπεριδοειδών, το πορτοκάλι, το λεμόνι και το λάιμ, το πετιμέζι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις γαρίδες για 1 λεπτό, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και όταν είναι έτοιμες τις αποσύρετε από το τηγάνι και τις τοποθετείτε σε ένα πιάτο να κρυώσουν ελαφρώς.
Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα την σαλάτα με τις γαρίδες από πάνω.