Υλικά
Για 2 άτομα
1 συσκευασία γάμπαρη Αργεντινής Pescanova
250 γραμμάρια σπανάκι
1 μαρούλι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πράσο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
1 κουταλιά αλεύρι
100 ml λευκό κρασί
250 ml ζωμό λαχανικών
Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το σπανάκι μαζί με το μαρούλι, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τις 2 κουταλιές βούτυρο.
Σοτάρετε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το ψιλοκομμένο πράσο μέχρι να μαραθούν ελαφρώς, πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά και σβήνετε με το λευκό κρασί.
Προσθέτετε το σπανάκι μαζί με το μαρούλι και τον ζωμό λαχανικών συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να μαραθούν.
Όταν τα χορταρικά έχουν μαραθεί, προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι μαζί με το φρέσκο τυρί κρέμα, ανακατεύετε καλά να διαλυθεί το τυρί, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνετε το φρικασέ να βράσει για 4-5 λεπτά.
Όση ώρα μαγειρεύετε το φρικασέ τοποθετείτε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σοτάρετε την γάμπαρη για 1-2 λεπτά πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν το φρικασέ είναι έτοιμο, προσθέτετε τον ψιλοκομμένο άνηθο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε τελευταία φορά.
Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα τα χόρτα φρικασέ και από πάνω την σοταρισμένη γάμπαρη.