Γάμπαρη σοτέ πάνω σε ανοιχτή αραβική πίτα με ψητά λαχανικά και φέτα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    12-14'

Υλικά

Για 4 άτομα

2 συσκευασίες γάμπαρη Αργεντινής Pescanova
4 κουταλιές ελαιόλαδο
4 αραβικές πίτες
3 κολοκυθάκια
300 γραμμάρια τοματίνια
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
40 ml ελαιόλαδο
100 γραμμάρια φέτα
100 γραμμάρια γιαούρτι
3 κουταλιές σχοινόπρασο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Αφαιρείτε τα κεφάλια από την γάμπαρη και καθαρίζετε το κέλυφος αφήνοντας καθαρό το σώμα τους.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κολοκυθάκια σε τέταρτα κατά μήκος και μετά στην μέση, το κρεμμύδι στην μέση και μετά σε φέτες, το σκόρδο σε φέτες και χοντροκόβετε το σχοινόπρασο.
Σε ένα μικρό multi τοποθετείτε το γιαούρτι με την φέτα και το ελαιόλαδο και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί μία κρέμα.
Τοποθετείτε τα κολοκυθάκια μαζί με τα τοματίνια, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα μπολ, τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και ψήνετε τα λαχανικά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε την γάμπαρη για 2-3 λεπτά πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Περνάτε τις αραβικές πίτες από το τηγάνι και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα τις πίτες ανοιχτές, απλώνετε την φέτα, από πάνω τα ψητά λαχανικά, πάνω τους την γάμπαρη και τέλος το σχοινόρπασο με λίγο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΓΑΜΠΑΡΗ

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΦΕΤΑ

×