Γάμπαρη σοτέ με τοματίνια κονφί πάνω σε μπισκότο τάρτας με κρέμα φέτας

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    30-35'

Υλικά

Για 4 άτομα

2 συσκευασίες γάμπαρη Αργεντινής Pescanova
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 φύλλο τάρτας
Λίγη φρέσκια ρίγανη
Για την κρέμα φέτας:
180 γραμμάρια φέτα
60 γραμμάρια γάλα
80 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
50 γραμμάρια ελαιόλαδο
Για τα τοματίνια:
30 τοματίνια
2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια στην μέση, τα τοποθετείτε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, τα πασπαλίζετε με την καστανή ζάχαρη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο.
Τοποθετείτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε στους 150ο C για 30-35 λεπτά.
Απλώνετε το φύλλο τάρτας σε ένα ρηχό ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20-25 λεπτά.
Όταν το φύλλο τάρτας είναι έτοιμο, το αποσύρετε από τον φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει και με ένα πριονωτό μαχαίρι το κόβετε σε στενά παραλληλόγραμμα κομμάτια.
Σε ένα multi τοποθετείτε όλα τα υλικά για την κρέμα φέτας, την φέτα, το γάλα, το τυρί κρέμα, το ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα.
Καθαρίζετε τις γαρίδες και τοποθετείτε τα κεφάλια σε ένα μικρό κατσαρολάκι μαζί με νερό, αρκετό για να σκεπάσει τα κεφάλια της γαρίδας, και το αφήνετε να βράσει σε δυνατή φωτιά μέχρι να μείνουν 80 ml ζωμός γαρίδας.
Σουρώνετε τον ζωμό γαρίδας και τον τοποθετείτε σε ένα δοσομετρητή.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε την γάμπαρη για 1-2 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σβήνετε με το ζωμό γαρίδας, συνεχίζοντας το μαγείρεμα μέχρι να γλασάρει ο ζωμός πάνω στις γαρίδες.
Όταν η γάμπαρη είναι έτοιμη σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα το μπισκότο της τάρτας μαζί με τα τοματίνια, τις γαρίδες δίπλα και την κρέμα φέτας διάσπαρτα στο πιάτο μαζί την φρέσκια ρίγανη.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΓΑΡΙΔΕΣ

ΤΑΡΤΑ

ΦΕΤΑ

×