Υλικά
Για 2 άτομα
10 γαρίδες γάμπαρη
250 γραμμάρια τοματίνια
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά chili αποξηραμένο
80 ml ζωμό γαρίδας
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτυρο light Lurpak
5 λαδοκούλουρα Κυθήρων
6 φύλλα βασιλικό ψιλοκομμένο
100 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
50 ml λευκό κρασί
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις γαρίδες και κρατάτε σώματα και κεφάλια σε 2 διαφορετικά μπολ.
Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κεφάλια της γαρίδας για 1-2 λεπτά.
Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε 200-250 ml νερό και αφήνετε τα κεφάλια να βράσουν και να βγάλουν όλη τους την γεύση, για 6-7 λεπτά.
Όση ώρα βράζουν τα κεφάλια, σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια στην μέση και ψιλοκόβετε το σκόρδο.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το chili μαζί με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι για 30 δευτερόλεπτα, προσθέτετε τις γαρίδες και σοτάρετε για άλλο 1 λεπτό, συνολικά και από τις 2 μεριές.
Προσθέτετε το ψιλοκομμένο σκόρδο μαζί με τα τοματίνια, σβήνετε με τον ζωμό από τα κεφάλια τις γαρίδας, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνετε το σαγανάκι λίγο να βράσει για να μειωθούν τα υγρά.
Προσθέτετε τα λαδοκούλουρα Κυθήρων, σπασμένα σε μικρά κομμάτια, ανακατεύοντας για να απορροφήσουν τα υγρά και σβήνετε την φωτιά.
Σερβίρετε σε μεγάλο ατομικό πιάτο με το φρέσκο τυρί κρέμα και τον ψιλοκομμένο βασιλικό από πάνω.