Υλικά
Για 4 άτομα
6 φύλλα Βηρυτού
850 γραμμάρια γάλα πλήρες
200 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
160 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
1 βανίλια σκόνη
230 γραμμάρια ζάχαρη
6 αυγά
30 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
Κανέλα σε σκόνη για το φύλλο
Ζάχαρη για το φύλλο
Βούτυρο Lurpak λιωμένο για τα φύλλα
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη και την βανίλια και με ένα σύρμα τα χτυπάτε καλά μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το γάλα μαζί με το φρέσκο τυρί κρέμα ανακατεύοντας για να λιώσει το τυρί και να ζεσταθεί μαζί με το γάλα.
Προσθέτετε το ψιλό σιμιγδάλι και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πάρει το γάλα μία υφή κρέμας.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά και με μία κουτάλα προσθέτετε το μείγμα του γάλακτος στο μπολ με τα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην ψηθούν τα αυγά.
Προσθέτετε το μείγμα πάλι στην κατσαρόλα και σε σιγανή φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να γίνει κρεμώδες.
Όταν η κρέμα είναι έτοιμη την αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε τα 30 γραμμάρια βούτυρο και ανακατεύετε καλά.
Αλείφετε με το λιωμένο βούτυρο ένα αντικολλητικό ταψί 25×30 εκ. και βάθους 5 εκ. και απλώνετε τα φύλλα κρούστας σταυρωτά, τα οποία αλείφετε, το κάθε ένα ξεχωριστά, με το λιωμένο βούτυρο.
Στο τρίτο φύλλο πασπαλίζετε με λίγη κανέλα και λίγη ζάχαρη το φύλλο πριν τοποθετήσετε το επόμενο.
Προσθέτετε την κρέμα πάνω στα φύλλα, την απλώνετε καλά και ψήνετε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 40-45 λεπτά μέχρι να πάρει η κρέμα και τα φύλλα κρούστας ωραίο χρώμα.
Όταν η γαλατόπιτα είναι έτοιμη, την αποσύρετε από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψετε.
Την σερβίρετε σε μικρά ατομικά πιάτα με πασπαλίζοντας με κανέλα και ζάχαρη άχνη.