Υλικά
Για 4 άτομα
1 λίτρο γάλα πλήρες
160 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
Ξύσμα από 3 μανταρίνια
1 βανίλια σκόνη
230 γραμμάρια ζάχαρη
6 αυγά
50 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
Κανέλα για πασπάλισμα
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Τοποθετείτε μία σοτέζα σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το γάλα μαζί με το σιμιγδάλι, το ξύσμα από τα μανταρίνια και την βανίλια.
Ανακατεύετε καλά μέχρι ξεκινήσει να πήζει, να δέσει και να πάρει μία βράση.
Όση ώρα το γάλα είναι στην φωτιά στο κάδο ενός μίξερ τοποθετείτε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν αρκετά.
Αποσύρετε το γάλα με το σιμιγδάλι από την φωτιά και προσθέτετε σιγά-σιγά τα αυγά με την ζάχαρη, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην ψηθούν τα αυγά.
Μόλις τα 2 μείγματα ομογενοποιηθούν προσθέτετε το βούτυρο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί και αυτό στο υπόλοιπο μείγμα.
Περιχύνετε το μείγμα της γαλατόπιτας σε ένα στρογγυλό ταψί, διαμέτρου 28 εκ., στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 45 λεπτά.
Όταν η γαλατόπιτα είναι έτοιμη την αποσύρετε από τον φούρνο, την αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, πασπαλίζετε με κανέλα και ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.