Υλικά
Για 4 άτομα
500 γραμμάρια fusilli ολικής άλεσης Barilla
1 φιλέτο ψαρονέφρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μικρό πράσο μόνο το λευκό μέρος
150 γραμμάρια αρακά βρασμένο
80 γραμμάρια λευκό κρασί
120 γραμμάρια gorgonzola
80 γραμμάρια ρόδι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πράσινο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το ψαρονέφρι σε μπαστουνάκια και το πράσο στην μέση κατά μήκος και μετά σε λεπτές φέτες.
Τοποθετείτε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα fusilli ολικής άλεσης μέχρι να είναι al dente.
Όση ώρα βράζουν τα fusilli τοποθετείτε μία αντικολλητική σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το ψαρονέφρι, να πάρει καλό χρώμα, για 2-3 λεπτά και προσθέτετε το πράσο συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι.
Προσθέτετε τον αρακά μαζί με το gorgonzola, σπασμένο σε μικρά κομμάτια με τα χέρια σας, και σβήνετε με το λευκό κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το λευκό κρασί, προσθέτετε τα fusilli μαζί με λίγο από το νερό στο οποίο βράζουν και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
Όταν τα fusilli έχουν δέσει με το gorgonzola, αποσύρετε την σοτέζα από την φωτιά, προσθέτετε το ρόδι, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πράσινο πιπέρι, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε.