Fusilli γκρατέν με μανιτάρια και τυριά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    25-30'

Υλικά

Για 4 άτομα

250 γραμμάρια fusilli
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
200 γραμμάρια ασπρομανίταρα
200 γραμμάρια brown μανιτάρια
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 αυγά
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
100 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
100 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και βράζετε τα fusilli, σχεδόν, μέχρι να είναι al dente.
Όση ώρα βράζουν τα fusilli, σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα μανιτάρια σε φέτες και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σοτάρετε το μανιτάρια μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μεγάλο μπολ.
Όταν τα fusilli είναι έτοιμα τα σουρώνετε και τα τοποθετείτε στο μπολ με τα μανιτάρια.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε την κρέμα γάλακτος μαζί με τα αυγά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με ένα σύρμα τα χτυπάτε καλά.
Προσθέτετε την κρέμα με τα αυγά μαζί με τα τριμμένα τυριά και το ψιλοκομμένο μαϊντανό στο μπολ με τα μανιτάρια και τα fusilli και ανακατεύετε πολύ καλά.
Απλώνετε τα υλικά από το μπολ σε ένα πυρέξ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C, στον αέρα, για 25-30 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΓΡΗΓΟΡΟ

ΕΥΚΟΛΟ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

×