Υλικά
Για 4-6 άτομα
12 αυγά
50 ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 πράσινη πιπεριά
1 πιπεριά Φλωρίνης
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κολοκυθάκι
1 συσκευασία χωριάτικα λουκάνικα με πράσο Creta Farms
Για το σερβίρισμα:
200 γραμμάρια τοματίνια
40 ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι βαλσαμικό
4 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
120 γραμμάρια κατίκι Δομοκού
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα λουκάνικα σε φέτες, τις πιπεριές σε μικρά μπαστουνάκια, το κολοκυθάκι στην μέση και μετά σε φέτες και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το χωριάτικο λουκάνικο με πράσο, για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα και να βγάλει τα αρώματα του.
Αποσύρετε το λουκάνικο από το τηγάνι, το τοποθετείτε σε ένα μπολ, αφήνοντας τα λιπαρά του στο τηγάνι, το οποίο ξαναβάζετε σε δυνατή φωτιά.
Σοτάρετε τις πιπεριές μαζί με το κολοκυθάκι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα και να βγάλουν τα αρώματά τους και τα τοποθετείτε στο μπολ με τα λουκάνικα.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάτε τα αυγά, με την κρέμα γάλακτος, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα προσθέτετε στο μπολ με τα λουκάνικα και τα λαχανικά και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο.
Τοποθετείτε την φριτάτα στο τηγάνι και σιγοψήνετε την φριτάτα για 14-16 λεπτά, γυρνώντας την φριτάτα προς το τέλος του ψησίματος.
Όταν η φριτάτα είναι έτοιμη, την αποσύρετε από το τηγάνι, την κόβετε και την σερβίρετε με τα μαριναρισμένα τοματίνια και το κατίκι Δομοκού από πάνω.