Υλικά
Για 6 άτομα
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος Arla
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτυρο Lurpak
½ κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
120 γραμμάρια λιαστές τομάτες πολτοποιημένες
2 κουταλιές βασιλικό ψιλοκομμένο
240 γραμμάρια spaghettini βρασμένο
8 αυγά
50 γραμμάρια pasta & gratinar Arla
2 κουταλιές φρέσκο τυρί κρέμα Arla
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πιπεριές σε λεπτά μπαστουνάκια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 2-3 λεπτά, να ξεκινήσει να ξανθύνει το κρεμμύδι.
Προσθέτετε τις πιπεριές μαζί με τα τοματίνια και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι μαγειρευτούν και να μελώσουν τα λαχανικά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όση ώρα μαγειρεύονται τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τα αυγά μαζί με την κρέμα γάλακτος, τις λιαστές τομάτες, τον ψιλοκομμένο βασιλικό και το pasta & gratinar και ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα.
Προσθέτετε μέσα στο μπολ τα spaghettini μαζί με τα λαχανικά και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε πάλι το μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί, προσθέτετε την φριτάτα στο τηγάνι και την σιγοψήνετε για 10-12 λεπτά, γυρνώντας την φριτάτα στην μέση του ψησίματος.
Όταν η φριτάτα είναι έτοιμη την σερβίρετε σε ένα μεγάλο πιάτο με το φρέσκο τυρί κρέμα από πάνω και λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού.