Φριτάτα με ολόκληρα μικρά λουκάνικα, πράσο, τοματίνια και πράσινη πιπεριά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    12-14'

Υλικά

Για 4 άτομα

12 αυγά
50 ml κρέμα γάλακτος
10 λουκανικομπουκιές Μουτεβελής
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 πράσο ψιλοκομμένο μόνο το λευκό μέρος
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
10 τοματίνια κομμένα στην μέση
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ σπάτε τα αυγά, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με ένα σύρμα τα χτυπάτε πολύ καλά.Σε ένα μπολ σπάτε τα αυγά, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με ένα σύρμα τα χτυπάτε πολύ καλά.Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε τις λουκανικομπουκιές για 2-3 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους.Αποσύρετε τις λουκανικομπουκιές από το τηγάνι, τις τοποθετείτε σε ένα μπολ, ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.Σοτάρετε το πράσο μαζί με την πράσινη πιπεριά για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτετε πάλι τις λουκανικομπουκιές μαζί με τα τοματίνια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.Προσθέτετε τα χτυπημένα αυγά, χαμηλώνετε την φωτιά και ψήνετε την φριτάτα για 12-14 λεπτά.

×