Φριτάτα με μανιτάρια, ρόκα και φρέσκο τυρί κρέμα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    10'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    6-8'

Υλικά

Για 2 άτομα

6 αυγά
2 κουταλιές κρέμα γάλακτος Arla
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
80 γραμμάρια ασπρομανίταρα
80 γραμμάρια brown μανιτάρια
80 γραμμάρια portobello
100 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
50 γραμμάρια baby ρόκα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τα μανιτάρια, τα ασπρομανίταρα, τα brown μανιτάρια και τα portobello.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και 1 κουταλιά βούτυρο.
Σοτάρετε τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα μπολ σπάτε τα αυγά, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με ένα σύρμα τα χτυπάτε πολύ καλά.
Τοποθετείτε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το υπόλοιπο βούτυρο.
Προσθέτετε τα σοταρισμένα μανιτάρια, κρατώντας στην άκρη 1-2 κουταλιές, περιχύνετε με το μείγμα των αυγών, χαμηλώνετε την φωτιά και ψήνετε την φριτάτα για 6-8 λεπτά, γυρνώντας την για τα τελευταία 1-2 λεπτά.
Όταν η φριτάτα είναι έτοιμη την σερβίρετε σε μία μεγάλη πιατέλα, τοποθετείτε από πάνω διάσπαρτες κουταλιές με το φρέσκο τυρί κρέμα, πασπαλίζετε με την baby ρόκα, προσθέτετε τα μανιτάρια, περιχύνετε με ελάχιστο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Video

×