Υλικά
Για 4 άτομα
2 συσκευασίες φιλέτο στήθος κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 φινόκια
2 λάιμ
4 κουταλιές κάπαρη
1 σκελίδα σκόρδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
80 ml λευκό κρασί
120 ml ζωμός κοτόπουλο
3 ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
500 γραμμάρια λευκό ρύζι βρασμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φινόκια στην μέση και μετά σε φέτες, τα λάιμ στα 8 κυδωνάτα, το σκόρδο σε φέτες και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε καλά τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο από όλες τις μεριές, να πάρουν έντονο χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αποσύρετε τα φιλέτα στήθος από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Προσθέτετε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε για 3-4 λεπτά τις φέτες φινόκιο μαζί με τα κομμάτια λάιμ, την κάπαρη και το σκόρδο, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σβήνετε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε το περιεχόμενο του τηγανιού στο πυρίμαχο σκεύος μαζί με το ζωμό κοτόπουλο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύετε καλά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, στον αέρα, για 22-25 λεπτά.
Όταν τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τον φούρνο και σερβίρετε σε ατομικά πιάτα με το λευκό ρύζι.

