Υλικά
Για 4 άτομα
1 συσκευασία φιλέτο στήθος κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές soft Lurpak
350 γραμμάρια κοφτό μακαρονάκι
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 κουταλιά πελτέ τομάτας
100 ml κόκκινο κρασί
150 γραμμάρια τομάτα τριμμένη
150 γραμμάρια τομάτα κονκασέ
1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
600 ml ζωμό κοτόπουλο
200 γραμμάρια φέτα χοντροσπασμένη
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και την πιπεριά Φλωρίνης και κόβετε σε μπουκιές το φιλέτο στήθος κοτόπουλο.
Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις μπουκιές φιλέτο στήθος κοτόπουλο μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα από παντού, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αποσύρετε τις μπουκιές φιλέτο στήθος κοτόπουλο από την σοτέζα, τις τοποθετείτε σε ένα μπολ, ξαναβάζετε την σοτέζα σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με την πιπεριά Φλωρίνης για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τον πελτέ τομάτας, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό και σβήνετε με το κόκκινο κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το κόκκινο κρασί προσθέτετε την τριμμένη τομάτα μαζί με την τομάτα κονκασέ, την μαύρη ζάχαρη, τον ζωμό κοτόπουλο, το κοφτό μακαρονάκι, το σοταρισμένο στήθος κοτόπουλο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να μαγειρευτεί το κοφτό μακαρονάκι μαζί με το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα.
Όταν το φαγητό είναι έτοιμο σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα το κοφτό μακαρονάκι με το κοτόπουλο και πασπαλίζετε από πάνω την χοντροσπασμένη φέτα μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο ελαιόλαδο.