Υλικά
Για 2 άτομα
2 φιλέτα φρέσκου σολομού περίπου 170 γρ.
Για την κρούστα ψωμιού:
100 γραμμάρια λευκό ψωμί μπαγιάτικο σε ψίχουλα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι τζίντζερ
1 κουταλιά fish sauce
Για τα κολοκυθάκια:
3 κολοκυθάκια
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κουταλιά κρεμμύδι σκόνη
Για το dressing:
60 γραμμάρια ελαιόλαδο
20 γραμμάρια χυμό λάιμ
Ξύσμα από 1 λάιμ
2 κουταλάκια τζίντζερ ψιλοκομμένο
1 κουταλιά μουστάρδα
1 κουταλιά μέλι
1 κουταλάκι κουρκουμά
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ τοποθετείτε τα υλικά για την κρούστα ψωμιού, το μπαγιάτικο ψωμί μαζί με το ελαιόλαδο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το σκόρδο, το τζίντζερ και την fish sauce, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε τα φιλέτα σολομού σε μία επιφάνεια κοπής, τα πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και απλώνετε πάνω τους, καλά σε όλη την επιφάνεια το μείγμα ψωμιού.
Για τα κολοκυθάκια σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε στην μέση και μετά σε 8 κομμάτια, τα τοποθετείτε σε ένα μπολ, προσθέτετε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, το κρεμμύδι σκόνη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε στον κάδο του air fryer τα φιλέτα σολομού, δίπλα τους τα κολοκυθάκια και ψήνετε στους 200ο C, για 8-10 λεπτά.
Όση ώρα ψήνετε ο σολομός σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, το χυμό λάιμ, το ξύσμα λάιμ, το ψιλοκομμένο τζίντζερ, την μουστάρδα, το μέλι, τον κουρκουμά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
Σερβίρετε σε μεγάλα, ατομικά πιάτα τον σολομό μαζί με τα κολοκυθάκια και περιχύνετε με το dressing.

