Υλικά
Για 4 άτομα
500 γραμμάρια linguine Barilla
2 φιλέτα ψαρονέφρι
1 κρεμμύδι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
80 ml λευκό κρασί
800 ml ζωμό κοτόπουλο
5-6 στήμονες σαφράν
180 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές βούτυρο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε τα φιλέτα ψαρονέφρι σε μία επιφάνεια κοπής και τα πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε τα φιλέτα ψαρονέφρι καλά από όλες τις μεριές, να πάρουν καλό χρώμα, τοποθετείτε τα φιλέτα σε ένα μικρό, αντικολλητικό ταψάκι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C, στον αέρα, για 12-13 λεπτά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να μελώσει αλλά να μην πάρει χρώμα.
Προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλο και το σαφράν και μόλις πάρει μία βράση, προσθέτετε τα linguine και τα βράζετε μέχρι να είναι al dente, προσθέτοντας λίγο βραστό νερό, αν χρειαστεί.
Όταν τα linguine είναι σχεδόν έτοιμα, προσθέτετε την παρμεζάνα μαζί με το βούτυρο και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι δέσει η μακαρονάδα.
Σερβίρετε τα linguine σε μεγάλα, ατομικά πιάτα με τα φιλέτα ψαρονέφρι κομμένα σε φιλετάκια από πάνω.