Φιλέτο ψαρονέφρι σοταρισμένο ρεβίθια με λαχανικά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    10'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    5-6'

Υλικά

Για 4 άτομα

2 φιλέτα ψαρονέφρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές βούτυρο
100 ml λευκό κρασί
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για τα ρεβίθια με λαχανικά:
1 συσκευασία Ρεβίθια με Λαχανικά
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα ρεβίθια τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα ρεβίθια, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς και αποσύρετε από την φωτιά.
Σε ένα ξύλο κοπής κόβετε το φιλέτο ψαρονέφρι σε μεσαίες μπουκιές και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις μπουκιές ψαρονέφρι για 2-3 λεπτά να πάρουν καλό χρώμα από παντού, πασπαλίζοντας αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε τις 2 κουταλιές βούτυρο μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να μαγειρευτεί το ψαρονέφρι και να δέσει η σάλτσα.
Όταν το ψαρονέφρι είναι έτοιμο προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού μαζί με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και αποσύρετε από το τηγάνι.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΓΡΗΓΟΡΟ

ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΦΙΛΕΤΟ

×