Υλικά
Για 4 άτομα
2 συσκευασίες φιλέτο μπούτι κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
40 κρεμμυδάκια στιφάδου καθαρισμένα
1 σκελίδα σκόρδο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά αλεύρι
150 ml κόκκινο κρασί
400 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
1 κουταλιά πελτέ τομάτας
2 τομάτες
400 γραμμάρια τομάτα τριμμένη
1 φύλλο δάφνης
2-3 κόκκους μπαχάρι
3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τις τομάτες και το σκόρδο.
Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές να πάρουν ωραίο χρώμα πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αφαιρείτε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο από την κατσαρόλα, αφήνοντας μέσα τα λιπαρά, προσθέτετε τα κρεμμυδάκια στιφάδου και τα σοτάρετε για 3-4 λεπτά.
Προσθέτετε το σκόρδο μαζί με το πελτέ τομάτας και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
Προσθέτετε πάλι τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο στην κατσαρόλα, πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνεται άλλο το αλεύρι.
Σβήνετε με το κόκκινο κρασί και προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών, τις ψιλοκομμένες τομάτες, την τριμμένη τομάτα, την δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Χαμηλώνετε την φωτιά, μισοσκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για τουλάχιστον 50-60 λεπτά μέχρι να μαλακώσει μαλακώσουν τα κρεμμύδια και να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.
Όταν το φαγητό είναι έτοιμο το αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε το θυμάρι, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε με ψημένο χωριάτικο ψωμί.