Υλικά
Για 4 άτομα
1 συσκευασία φιλέτο μπούτι κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 καρότο τριμμένο
2 κουταλιές πελτέ τομάτας
200 ml κόκκινο γλυκό κρασί
500 γραμμάρια τομάτα τριμμένη
1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
300 ml ζωμό κοτόπουλου
400 γραμμάρια χοντρό μακαρόνι
200 γραμμάρια γραβιέρα Κρήτης
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπή, με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το φιλέτο μπούτι κοτόπουλο σε μπουκιές.
Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου, να πάρουν καλό χρώμα από παντού, πασπαλίζοντάς τα, με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αποσύρετε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, την οποία αφήνετε σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και το καρότο, μέχρι να μαραθούν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε τον πελτέ τομάτας και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμη 1-2 λεπτά.
Τοποθετείτε πάλι το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, σβήνετε με το γλυκό κόκκινο κρασί και μόλις εξατμιστεί το περισσότερο, προσθέτετε την τριμμένη τομάτα μαζί με τη μαύρη ζάχαρη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει για 15-20 λεπτά, προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλου μαζί με το χοντρό μακαρόνι και συνεχίζετε το μαγείρεμα, για άλλα 8-10 λεπτά, μέχρι να είναι έτοιμο το χοντρό μακαρόνι, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν το κοτόπουλο και το χοντρό μακαρόνι είναι έτοιμο, αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Σερβίρετε σε βαθύ πιάτο, με τριμμένη γραβιέρα Κρήτης από πάνω και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.