Φιλέτο μπούτι κοτόπουλο κοκκινιστό με χυλοπίτες

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    25-30'

Υλικά

Για 4 άτομα

8 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο
500 γραμμάρια χυλοπίτες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
80 ml κόκκινο κρασί
1 κουταλιά πελτέ τομάτας
400 γραμμάρια τομάτα τριμμένη
1 κουταλιά ζάχαρη
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
20 τοματίνια
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια ανθότυρο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, κόβετε τα τοματίνια στην μέση και τέλος κόβετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές.
Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο για 3-4 λεπτά.
Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά.
Προσθέτετε τον πελτέ τομάτας, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, σβήνετε με το κόκκινο κρασί και μόλις εξατμιστεί την τριμμένη τομάτα μαζί με την ζάχαρη, τον ζωμό κοτόπουλο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αφήνετε τα φαγητό να σιγοβράσει για 12-14 λεπτά, προσθέτετε τις χυλοπίτες και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να βράσουν οι χυλοπίτες, προσθέτοντας βραστό νερό, αν χρειαστεί για τις χυλοπίτες.
Στα τελευταία 10 λεπτά προσθέτετε τα τοματίνια, συνεχίζετε το μαγείρεμα και όταν το φαγητό είναι έτοιμο το αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε μία τελευταία φορά.
Σερβίρετε σε ατομικά βαθιά πιάτα με το ανθότυρό χοντροσπασμένο από πάνω και περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΑΝΘΟΤΥΡΟ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ

ΤΟΜΑΤΑ

×