Υλικά
Για 4 άτομα
1 συσκευασία φιλέτο μπούτι κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 πράσινη πιπεριά
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 σκελίδα σκόρδο
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
100 ml λευκό κρασί
200 ml ζωμό κοτόπουλο
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές να πάρουν ωραίο χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν τα μπούτια κοτόπουλο είναι έτοιμα τα αποσύρετε από την κατσαρόλα και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, την πράσινη πιπεριά και την πιπεριά Φλωρίνης για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε πάλι τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο στην κατσαρόλα και σβήνετε με το λευκό κρασί.
Προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνετε την φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κοτόπουλο να σιγομαγειρευτεί για 25-30 λεπτά.
Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο προσθέτετε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, την ψιλοκομμένη ρίγανη ανακατεύετε καλά και μετά προσθέτετε το φρέσκο τυρί κρέμα.
Ανακατεύετε καλά και σιγοβράζετε μέχρι το γιαούρτι να δημιουργήσει μία βελούδινη, παχύρευστη σάλτσα.