Φιλέτο γλώσσα με σοταρισμένα χόρτα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    20'

Υλικά

Για 2 άτομα

2 φιλέτα γλώσσας
500 γραμμάρια βλήτα βρασμένα
60 γραμμάρια baby σπανάκι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουταλιές μυρώνι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το σκόρδο και κόβετε το φιλέτο μπακαλιάρου σε μπουκιές.
Τοποθετείτε το Tefal Unlimited 28Ø εκ. σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο για 1-2 λεπτά, προσθέτετε το baby σπανάκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας με μία σιδερένια κουτάλα, μέχρι να μαραθεί το baby σπανάκι, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τα βλήτα, τα προσθέτετε στο τηγάνι και συνεχίζετε το σοτάρισμα με την σιδερένια κουτάλα για άλλα 1-2 λεπτά.
Ψιλοκόβετε τα φρέσκα μυρωδικά, τα προσθέτετε στο τηγάνι, προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε καλά με μία σιδερένια κουτάλα και αποσύρετε τα χόρτα από το τηγάνι σε ένα μπολ.
Ξαναβάζετε το Tefal Unlimited 28Ø εκ. σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα φιλέτα γλώσσας, γυρνώντας τα μια σιδερένια σπάτουλα, μέχρι να πάρουν καλό χρώμα από όλες τις πλευρές πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα τα τσιγαριαστά χόρτα, από πάνω τα φιλέτα γλώσσας πασπαλίζοντας με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ

ΤΗΓΑΝΙ

ΧΟΡΤΑ

×