Φιλέτο μπακαλιάρου πανέ με τρίμμα ψωμιού και μυρωδικά με σκορδαλιά ψωμιού

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    25-30'

Υλικά

Για 4 άτομα

2 συσκευασίες μπακαλιάρος Pollock φιλέτο Pescanova
400 γραμμάρια ψίχα χωριάτικου ζυμωτού ψωμιού μπαγιάτικου
50 γραμμάρια ελαιόλαδο
2 κλωναράκια δενδρολίβανο
2 κλωναράκια ρίγανη
4 κλωναράκια θυμάρι
100 γραμμάρια αλεύρι
4 αυγά
Για τη σκορδαλιά:
4 φέτες ψωμί (μόνο την ψίχα) μουσκεμένο και στραγγισμένο
2 σκελίδες σκόρδο
Χυμό από ½ λεμόνι
120 γραμμάρια ελαιόλαδο
150 γραμμάρια καρυδόψιχα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μίξερ, τοποθετείτε όλα τα υλικά για την σκορδαλιά, το στραγγιγμένο ψωμί, τις σκελίδες σκόρδο, το λεμόνι, το ελαιόλαδο, το λιωμένο βούτυρο, την καρυδόψιχα, , αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και τοποθετείτε την σκορδαλιά σε ένα μπολ.
Σε ένα multi τοποθετείτε τα 50 ml ελαιόλαδο μαζί με τα μυρωδικά, το δενδρολίβανο, την ρίγανη και το θυμάρι και τα χτυπάτε καλά.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε την ψίχα ψωμιού, περιχύνετε με το ελαιόλαδο με τα μυρωδικά, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε καλά και απλώνετε την ψίχα σε μία πιατέλα.
Τοποθετείτε σε άλλες 2 πιατέλες το αλεύρι και τα αυγά χτυπημένα.
Πανάρετε τα φιλέτα μπακαλιάρου περνώντας τα πρώτα από το αλεύρι, τα τινάζετε καλά, μετά από το αυγό, στραγγίζετε καλά και τέλος από την ψίχα ψωμιού.
Τοποθετείτε τα παναρισμένα κομμάτια μπακαλιάρου σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30-35 λεπτά.
Σερβίρετε το μπακαλιάρο σε μία μεγάλη πιατέλα με την σκορδαλιά στο κέντρο του τραπεζιού.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ

ΠΑΝΕ

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ

×