Φιλέτο μπακαλιάρου με κους-κους

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    20-25'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 συσκευασία φιλέτο μπακαλιάρου Pollock Pescanova
200 γραμμάρια κους-κους
200 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κολοκυθάκι
1 καρότο
1 κρεμμύδι
150 γραμμάρια τοματίνια
3 κουταλιές κάπαρη
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κολοκύθι και το καρότο σε κυβάκια, τα τοματίνια στην μέση και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το καρότο μαζί με το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το κολοκυθάκι μαζί με την κάπαρη και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
Τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα πυρέξ και προσθέτετε το κους-κους, τα τοματίνια, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, τον ζωμό λαχανικών και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε από πάνω τα φιλέτα μπακαλιάρου και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 20-25 λεπτά.
Όταν τα φιλέτα μπακαλιάρου και τα λαχανικά με το κους-κους είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τον φούρνο, πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ

ΚΟΥΣ-ΚΟΥΣ

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

×