Υλικά
Για 4 άτομα
1 συσκευασία φιλέτο στήθος κοτόπουλο Αγγελάκης
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμό από ½ λεμόνι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Για την χωριάτικη σαλάτα:
300 γραμμάρια τοματίνια
1 αγγουράκι
1 μικρό κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά
150 γραμμάρια μαρούλι ψιλοκομμένο
50 γραμμάρια ελιές Καλαμών ροδέλα
40 ml ελαιόλαδο
120 γραμμάρια φέτα
2 κουταλιές φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
Για το dressing γιαουρτιού:
150 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
40 γραμμάρια ελαιόλαδο
1 κουταλιά λευκό ξύδι
4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το φιλέτο στήθος κοτόπουλο σε μακρόστενες λωρίδες.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις λωρίδες στήθος κοτόπουλο για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 3-4 λεπτά μέχρι να ψηθεί τελείως το κοτόπουλο και το αποσύρετε από το τηγάνι.
Σε ένα άλλο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια σε τέταρτα, το αγγουράκι στην μέση μήκος και μετά σε φέτες, την πράσινη πιπεριά σε μικρά μπαστουνάκια και το κρεμμύδι στην μέση και μετά σε λεπτές φέτες.
Τοποθετείτε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τις ελιές ροδέλα, την φέτα χοντροσπασμένη, το σοταρισμένο κοτόπουλο, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε το γιαούρτι μαζί με το ελαιόλαδο, το λευκό ξύδι, τον μαϊντανό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε σε μεγάλα, βαθιά, ατομικά πιάτα πρώτα το ψιλοκομμένο μαρούλι, από πάνω την σαλάτα με το κοτόπουλο και τέλος 1-2 κουταλιές από το γιαούρτι.