Φιλέτο γλώσσα σοτέ σερβιρισμένη με πλιγούρι, λαχανικά και φρέσκα μυρωδικά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    25-26'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 συσκευασία φιλέτο γλώσσας Λιμάντα Pescanova
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
4 κλωναράκια θυμάρι
2 κλωναράκια δενδρολίβανο
Για το πλιγούρι:
200 γραμμάρια πλιγούρι
600 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
10 τοματίνια
1 αγγούρι
1 κολοκυθάκι
1 καρότο
2 ραπανάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές βασιλικό ψιλοκομμένο
40 ml ελαιόλαδο
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε τον ζωμό λαχανικών σε ένα κατσαρολάκι και τον αφήνετε να πάρει μία βράση.
Μόλις ο ζωμό βράσει τον αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε το πλιγούρι, σκεπάζετε το κατσαρολάκι και αφήνετε το πλιγούρι για 25-26 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το πλιγούρι όλον τον ζωμό.
Όταν το πλιγούρι είναι έτοιμο το τοποθετείτε σε ένα σουρωτήρι και το κρυώνετε με άφθονο τρεχούμενο νερό.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα μαντολίνο κόβετε το κολοκυθάκι, το καρότο, το αγγουράκι και τα ραπανάκια σε λεπτές φέτες και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια στα 2 και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τον βασιλικό.
Τοποθετείτε όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το πλιγούρι, τα 40 ml ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Ψήνετε τα φιλέτα γλώσσας και από τις 2 μεριές για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα το πλιγούρι με τα λαχανικά και από πάνω τα φιλέτα γλώσσας με λίγα φρέσκα ψιλοκομμένα λαχανικά.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΠΛΙΓΟΥΡΙ

ΦΙΛΕΤΟ ΓΛΩΣΣΑ

×