Φασολάκια λαδερά με σύγκλινο

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    10'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    25-30'

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια φασολάκια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο soft Lurpak
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι
2 καρότα ψιλοκομμένα
2 πατάτες με την φλούδα πλυμένες
400 γραμμάρια τριμμένη τομάτα
150 ml ζωμό κοτόπουλο
200 γραμμάρια σύγκλινο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το σύγκλινο σε μπαστουνάκια, το καρότο στην μέση και μετά σε φέτες, τις πατάτες σε μικρές μπουκιές και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο.
Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το σύγκλινο για 1-2 λεπτά και το αφαιρείτε από την κατσαρόλα αφήνοντας το ελαιόλαδο μέσα.
Ξαναβάζετε την ίδια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε και το βούτυρο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και το καρότο για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πάρουν χρώμα.
Συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά προσθέτοντας τις πατάτες και σβήνετε με τον ζωμό κοτόπουλο.
Προσθέτετε τα φασολάκια μαζί με τις τριμμένη τομάτα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 25-30 λεπτά.
Λίγο πριν αποσύρετε το φαγητό από την φωτιά προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το σοταρισμένο σύγκλινο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το αφήνετε να πάρει μία βράση και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΣΥΓΚΛΙΝΟ

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ

×