Υλικά
Για 4 άτομα
500 γραμμάρια φασόλια μέτρια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
3 καρότα κομμένα κομματάκια
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 τομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομματάκια
1 κουταλιά πελτέ τομάτας
3 κουταλάκια καπνιστή πάπρικα
4 κουταλιές μουστάρδα
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
3 λουκάνικα Καλαμάτας με πορτοκάλι Μουτεβελής
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ να μουλιάσουν μέσα σε νερό.
Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μαζί με το πράσο και την κόκκινη πιπεριά για 2-3 λεπτά.
Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες τομάτες, τον πελτέ τομάτας, την καπνιστή πάπρικα, την μουστάρδα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
Προσθέτετε τα φασόλια αφού τα έχετε σουρώσει και προσθέτετε νερό μέχρι να σκεπαστούν καλά όλα τα υλικά και λίγο πιο πάνω από αυτά.
Αφήνετε την φασολάδα να πάρει μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά, μισοσκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τα φασόλια να βράσουν για περίπου 1 ώρα.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα λουκάνικα Καλαμάτας με πορτοκάλι σε διαγώνιες φέτες ½ εκατοστού.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τις φέτες λουκάνικο μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Προσθέτετε τα λουκάνικα μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό στην φασολάδα τα τελευταία 10 λεπτά.