Υλικά
Για 4 άτομα
500 γραμμάρια φασόλια μέτρια Βεγορίτιδας Agrino
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
3 καρότα κομμένα κομματάκια
100 γραμμάρια σέλινο ψιλοκομμένο
2 τομάτες κομμένες σε κομματάκια
1 κουταλιά πελτέ τομάτας
2 κουταλιές ζάχαρη
4 κουταλιές κρέμα μηλόξιδο Kalamata Papadimitriou
4 λουκάνικα με πράσο Μουτεβελής
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ να μουλιάσουν μέσα σε νερό.
Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο
Σοτάρετε τα κρεμμύδια μαζί με το πράσο και τα καρότα για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συνεχίζετε το σοτάρισμα προσθέτοντας τις ψιλοκομμένες τομάτες μαζί με τον πελτέ τομάτας και την ζάχαρη για άλλα 1-2 λεπτά.
Προσθέτετε τα φασόλια αφού τα έχετε σουρώσει και προσθέτετε νερό μέχρι να σκεπαστούν καλά όλα τα υλικά και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για περίπου 1 ώρα.
Όση ώρα βράζουν τα φασόλια σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα λουκάνικα σε χοντρές φέτες.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το λουκάνικα μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και να βγάλουν τα αρώματα τους.
Όταν τα φασόλια είναι έτοιμα τα προσθέτετε το ψιλοκομμένο σέλινο, την κρέμα μηλόξιδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα την φασολάδα με 4-5 κομμάτια λουκάνικο από πάνω.