Υλικά
Για 4 άτομα
500 γραμμάρια farfalle Barilla
1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
250 γραμμάρια κουνουπίδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
120 ml λευκό κρασί
Ξύσμα και χυμό από ½ λεμόνι
200 γραμμάρια pesto Genovese Barilla
150 γραμμάρια πεκορίνο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κουνουπίδι σε πολύ μικρές φουντίτσες, το φιλέτο κοτόπουλο σε μικρά φιλετάκια και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τις farfalle μέχρι να είναι al dente.
Στα τελευταία 3-4 λεπτά προσθέτετε στην κατσαρόλα με τις farfalle τις φουντίτσες κουνουπίδι να βράσουν.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα φιλετάκια στήθος κοτόπουλο για 3-4 λεπτά και από τις 2 μεριές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, σβήνετε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας καλά.
Προσθέτετε στο τηγάνι το pesto Genovese μαζί με τις farfalle και το κουνουπίδι και λίγο από το νερό από το οποίο έβραζαν.
Πασπαλίζετε με το πεκορίνο και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
Σερβίρετε σε μεγάλα βαθιά ατομικά πιάτα με λίγο ελαιόλαδο από πάνω και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.