Φανουρόπιτα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    50-55'

Υλικά

Για 6-8 άτομα

500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
220 γραμμάρια νερό
210 γραμμάρια ζάχαρη
100 γραμμάρια ηλιέλαιο
25 γραμμάρια baking powder Αλλατίνη
Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
100 γραμμάρια μαύρες σταφίδες
200 γραμμάρια χυμό μήλο
100 γραμμάρια καρύδια χοντροσπασμένα
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρίφαλο

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπρίκι ζεσταίνουμε το χυμό μήλου και τοποθετούμε τις σταφίδες μέσα να μουλιάσουν όση ώρα ετοιμάζουμε την φανουρόπιτα.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε το αλεύρι μαζί με την ζάχαρη, το baking powder, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και το γαρίφαλο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε στο μπολ τα υγρά, το νερό, το ηλιέλαιο και τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Στραγγίζουμε τις μαύρες σταφίδες, τις προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τα χοντροσπασμένα καρύδια και ανακατεύουμε μία τελευταία φορά, να απλωθούν στο μείγμα.
Λαδώνουμε ελαφρώς ένα αντικολλητικό στρογγυλό ταψί, διαμέτρου 30 εκ. και προσθέτουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150ο C, στον αέρα, για 50-55 λεπτά.
Όταν η φανουρόπιτα είναι έτοιμη, την αποσύρουμε από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ

×