Φακόρυζο σερβιρισμένο με φρέσκο τυρί κρέμα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    18-20'

Υλικά

Για 4 άτομα

400 γραμμάρια φακές ψιλές Ελληνικές Agrino βρασμένες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
200 γραμμάρια ρύζι νυχάκι φίνο Agrino
600 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
1 κρεμμύδι
1 καρότο
2 τομάτες
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις τομάτες και το καρότο σε κυβάκια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το καρότο για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες τομάτες μαζί με το ρύζι και τον ζωμό λαχανικών, ανακατεύετε καλά, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε το ρύζι να σιγοβράσει.
Όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτετε τις φακές, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει το φακόρυζο.
Όταν το φακόρυζο είναι έτοιμο το αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε τον μαϊντανό, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε βαθιά, ατομικά πιάτα με 1-2 κουταλιές φρέσκο τυρί κρέμα από πάνω και λίγο ελαιόλαδο.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΝΥΧΑΚΙ

ΦΑΚΕΣ

ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

×