Υλικά
Για 2 άτομα
300 γραμμάρια φακές ψιλές Ελληνικές Agrino
1 φινόκιο
20 τοματίνια
2 ραπανάκια
1 κολοκυθάκι
1 καρότο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
150 γραμμάρια φέτα χοντροσπασμένη
Για το dressing:
100 ml ελαιόλαδο
30 ml χυμό λεμόνι
3 κουταλιές λευκή κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι & λεμόνι Kalamata Papadimitriou
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά βασιλικό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τις φακές για 35-40 λεπτά.
Όση ώρα βράζουν οι φακές, σε ένα ξύλο κοπής με ένα μαντολίνο κόβετε το κολοκυθάκι, το καρότο και το φινόκιο σε λεπτές ροδέλες,
Στο ίδιο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια στην μέση και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά.
Τοποθετείτε όλα τα κομμένα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, την λευκή κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι & λεμόνι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε με ένα σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
Όταν το dressing είναι έτοιμο προσθέτετε μέσα τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύετε καλά.
Όταν οι φακές είναι έτοιμες τις σουρώνετε, τις κρυώνετε με άφθονο τρεχούμενο νερό και τις τοποθετείτε στο μπολ με τα λαχανικά..
Περιχύνετε με το dressing, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα με την χοντροσπασμένη φέτα και τις φέτες ραπανάκι από πάνω.