Υλικά
480 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 γραμμάρια μαγιά ξερή
420 γραμμάρια νερό
8 γραμμάρια αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βαθύ τοποθετείτε το αλεύρι μαζί με την μαγιά και περιχύνετε με το νερό το οποίο καλό είναι να είναι λίγο χλιαρό. Προσθέτετε το αλάτι και ανακατεύετε με ένα κουτάλι έτσι ώστε τα υλικά να γίνουν ένα ζυμάρι. Αυτή η διαδικασία δεν χρειάζεται παραπάνω από 45 δευτερόλεπτα.Στην συνέχεια σκεπάζετε το μπολ με μία μεμβράνη καλά και το αφήνετε στην άκρη της κουζίνα σας για 16 ώρες.Μόλις περάσει ο χρόνος στον πάγκο της κουζίνα σας πασπαλίζετε αλεύρι και εκεί επάνω ρίχνετε την ζύμη ( που είναι λίγο υγρή).Τυλίγετε απαλά την ζύμη και την πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και από πάνω και όπως είναι με τα δύο σας χέρια την τοποθετείτε μέσα στην φόρμα.Την σκεπάζετε με μια πετσέτα και την αφήνετε 35-40 λεπτά.Αφού έχετε προθερμάνει τον φούρνο σας στους 185 βαθμούς στον αέρα μόλις περάσουν τα 40 λεπτά ψήνετε το ψωμί σας για 1 ώρα και 15 λεπτά.Όταν είναι έτοιμο το βγάζετε προσεχτικά από την φόρμα για να μην καείτε και το τοποθετείτε σε μια σχάρα για να κρυώσει λίγο.Είναι ένα ψωμί πολύ εύκολο και απλό και εάν θέλετε στην τελευταία του φάση πριν το βάλετε στην φόρμα για να ψηθεί μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά όπως τυρί, ελιές, ξηρούς καρπούς.