Υλικά
Για 4 άτομα
500 γραμμάρια μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
350 γραμμάρια σάλτσα τομάτας
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές σκόρδο
2 κουταλιές κρεμμύδι
150 ml κόκκινο κρασί
3 κουταλιές mix κοκκινιστών
1 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
300 γραμμάρια φέτα χοντροσπασμένη Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις μελιτζάνες φέτες.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Ψήνετε τις φέτες μελιτζάνας και από τις 2 μεριές πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και όταν είναι έτοιμες τις τοποθετείτε σε μία πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τα περιττά έλαια.
Ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε για 1 λεπτό τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Προσθέτετε το mix κοκκινιστών, συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλο 1 λεπτό, σβήνετε με το κόκκινο κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί.
Προσθέτετε την σάλτσα τομάτας, μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνετε την σάλτσα να σιγοβράσει για 3-4 λεπτά.
Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη την περιχύνετε πάνω από τις μελιτζάνες, πασπαλίζετε με την χοντροσπασμένη φέτα, την φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρετε.