Egg noodles με γαρίδες και λαχανικά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    10'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 συσκευασία γαρίδες Ινδοειρινηκού Pescanova χωρίς κέλυφος
300 γραμμάρια egg noodles
2 κουταλιές soft Lurpak
1 κουταλιά σησαμέλαιο
1 καρότο
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 κολοκυθάκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
60 γραμμάρια αρακάς βρασμένος
60 γραμμάρια καλαμπόκι
2 κουταλάκια τζίντζερ ψιλοκομμένο
100 γραμμάρια ζωμός λαχανικών
6 κουταλιές σόγια σος
1 κουταλιά ξύδι ρυζιού
2 κουταλιές fish sauce
1 κουταλάκι καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την πιπεριά Φλωρίνης και το κολοκυθάκι σε μικρά μπαστουνάκια, ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη, τρίβετε το καρότο.
Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα egg noodles για 3-4 λεπτά.
Τοποθετείτε ένα wok σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί πάρα πολύ καλά και προσθέτετε το σησαμέλαιο και το soft.
Σοτάρετε για 2-3 λεπτά το καρότο μαζί με την πιπεριά Φλωρίνης, το κολοκυθάκι, το τζίντζερ και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Προσθέτετε τον αρακά, το καλαμπόκι, τις γαρίδες, το ξύδι ρυζιού, την fish sauce, την σόγια, την καστανή ζάχαρη και μαγειρεύετε για 1-2 λεπτά ακόμα.
Όταν είναι έτοιμα προσθέτετε και τα egg noodles μαζί με τον ζωμό λαχανικών και ανακατεύετε καλά και προσεχτικά για άλλο ένα λεπτό.
Αποσύρετε από την φωτιά και σερβίρετε σε μικρά πορσελάνινα ατομικά μπολ.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

NOODLES

ΓΑΡΙΔΕΣ

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

×