Υλικά
Για 4 άτομα
Για το dip μπλε τυρί:
250 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
100 γραμμάρια μπλε τυρί Castello Danablu
2 κουταλιές κρέμα γάλακτος Arla
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
½ σκελίδα σκόρδο
Για το dip γιαουρτιού:
400 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
80 ml ελαιόλαδο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμό από ½ λεμόνι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές κάπαρη ξαρμυρισμένη
3 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
3 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για το dip μπλε τυριού, σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε πολύ καλά το σκόρδο.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε το φρέσκο τυρί κρέμα μαζί με το μπλε τυρί, την κρέμα γάλακτος, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Για το dip γιαουρτιού σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την κάπαρη.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε το γιαούρτι μαζί με το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την κάπαρη, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, την ρίγανη, το θυμάρι και το δενδρολίβανο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε τα dip σε μπολάκια στο κέντρο του τραπεζιού.