Υλικά
Για 4 άτομα
Για το crumble:
150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
1 συσκευασία soft kings cookies chocolate chunks Αλλατίνη
150 γραμμάρια βούτυρο
1 πρέζα κανέλας
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
50 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
Για την γέμιση:
5 μήλα
2 κουταλιές βούτυρο
40 ml μαύρο ρούμι
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
80 γραμμάρια μαύρες σταφίδες
80 γραμμάρια φουντούκια
50 γραμμάρια ζάχαρη μαύρη
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετούμε τα soft kings, τα χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν τελείως και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια, την ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να πάρει το μείγμα την υφή χοντρού τρίμματος.
Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε σε κύβους και χοντροκόβουμε τα φουντούκια
Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρουμε τα μήλα μαζί με το βούτυρο για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε την μαύρη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τις σταφίδες και τα φουντούκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.
Σβήνουμε με το ρούμι και το αφήνουμε να εξατμιστεί ανακατεύοντας καλά.
Τοποθετούμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε 4 μικρά, ατομικά πυρίμαχα σκεύη διαμέτρου 15 Ø και με την βοήθεια ενός κουταλιού βάζουμε από πάνω το μείγμα της επικάλυψης.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20-25 λεπτά.