Crumble μήλο

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    40-45'

Υλικά

Για 4 άτομα

Για το crumble:
225 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
170 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
170 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
1 πρέζα κανέλας
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Για την γέμιση:
5 μήλα
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
40 γραμμάρια cranberries αποξηραμένα
40 γραμμάρια blueberries αποξηραμένα
40 γραμμάρια φουντούκια χοντροσπασμένα
40 γραμμάρια κάσιους χοντροσπασμένα
40 ml μαύρο ρούμι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτετε το αλεύρι μαζί με την ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύετε καλά, προσθέτουμε το βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια, την ζάχαρη, και ανακατεύετε με τα χέρια μέχρι να πάρει το μείγμα την υφή χοντρού τρίμματος.
Ξεφλουδίζετε τα μήλα και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε σε κύβους.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε τα μήλα μαζί με το βούτυρο για 10-12 λεπτά.
Προσθέτουμε την μαύρη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τα cranberries, τα blueberries, τα φουντούκια και τα κάσιους και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά.
Σβήνετε με το ρούμι και το αφήνετε να εξατμιστεί ανακατεύοντας καλά.
Τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα πυρίμαχο σκεύος, 30×20 εκ., και μοιράζετε από πάνω το crumble.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C, στον αέρα, για 30-35 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

COMFORT FOOD

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ

ΕΥΚΟΛΟ

×