Crinkle cake με φύλλο κρούστας, κρέμα και φράουλες

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    30-40'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 συσκευασία φύλλο κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη
200 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
240 γραμμάρια γάλα πλήρες
200 γραμμάρια ζάχαρη
2 αυγά
2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι κανέλα
8-10 φράουλες
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε ένα καθαρό πάγκο απλώνετε ένα φύλλο κρούστας, το αλείφετε με την βοήθεια ενός πινέλου με το λιωμένο βούτυρο και τοποθετείτε από πάνω άλλο ένα φύλλο κρούστας.
Διπλώνετε τα δύο φύλλα, από την μεγάλη τους πλευρά, σε σχήμα ακορντεόν, σχηματίζετε πιέτες, και το τοποθετείτε σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί.
Επαναλαμβάνετε την διαδικασία με όλα τα υπόλοιπα φύλλα μέχρι να γεμίσει το ταψί.
Βουτυρώνετε ελαφρώς τα φύλλα από πάνω και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190ο C, στον αέρα, για 15- 20 λεπτά.
Όση ώρα ψήνονται τα φύλλα σε ένα μπολ τοποθετείτε το γάλα μαζί με την ζάχαρη, τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και την κανέλα και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις φράουλες σε φέτες.
Αποσύρετε το ταψί από τον φούρνο, περιχύνετε με το μείγμα του γάλακτος, τοποθετείτε τις φέτες φράουλας στις πιέτες των φύλλων και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 15-20 λεπτά.
Όταν το crinkle cake είναι έτοιμο, το αποσύρετε από τον φούρνο, το αφήνετε λίγο να κρυώσει, το πασπαλίζετε με λίγη άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΓΡΗΓΟΡΟ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ

ΦΡΑΟΥΛΕΣ

×