Υλικά
Για 4 άτομα
500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 καρότο ψιλοκομμένο
3 κουταλάκια mix μεξικάνα
100 ml ζωμό από μοσχάρι
200 γραμμάρια τομάτα κονκασέ
200 γραμμάρια κόκκινα φασόλια
200 γραμμάρια καλαμπόκι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα μαύρα φασόλια για 30-35 λεπτά.
Όταν τα φασόλια είναι έτοιμα τα σουρώνετε και τα κρυώνετε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το μοσχαρίσιο κιμά για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να σπάσει καλά σε μικρά κομμάτια, και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα λαχανικά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο μαζί με το mix μεξικάνα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά.
Σβήνετε με τον ζωμό μοσχάρι, προσθέτετε την τομάτα κονκασέ, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 20-25 λεπτά.
Προσθέτετε τα κόκκινα φασόλια και το καλαμπόκι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά.
Όταν το chili con carne είναι έτοιμο, το αποσύρετε από την φωτιά, το αφήνετε λίγο να κρυώσει και το σερβίρετε με ρύζι basmati.