Υλικά
Για 4 άτομα
500 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
350 γραμμάρια κρέμα γάλακτος Arla
90 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
Ξύσμα από 1 λάιμ
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
200 γραμμάρια μπισκότα βρώμης
80 γραμμάρια βούτυρο soft Lurpak
Μαρμελάδα κόκκινων φρούτων για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Τοποθετείτε τα μπισκότα βρώμης σε ένα μικρό μίξερ, τα χτυπάτε μέχρι να πάρουν την υφή σκόνης και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο soft, το προσθέτετε στο μπολ με τα μπισκότα και με ένα κουτάλι ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα 2 υλικά.
Στρώνετε το μείγμα στο τσέρκι και το τοποθετείτε στο ψυγείο να παγώσει το βούτυρο και να σταθεροποιηθεί η βάση.
Σε ένα μίξερ τοποθετείτε το φρέσκο τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, το ξύσμα από το λάιμ και το λεμόνι και το εκχύλισμα βανίλιας και με το σύρμα τα χτυπάτε να ανακατευτούν καλά.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη κρέμα.
Απλώνετε την κρέμα στο τσέρκι, πάνω από το μπισκότο βάση, και την στρώνετε ομοιόμορφα.
Τοποθετείτε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρισμα.
Όταν το cheesecake παγώσει καλά, το βγάζετε από την φόρμα και σερβίρετε με την μαρμελάδα κόκκινων φρούτων από πάνω.