Υλικά
Για 2 άτομα
250 γραμμάρια casarecce από ρεβίθι Barilla
200 γραμμάρια καπνιστή χοιρινή μπριζόλα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κίτρινη πιπεριά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
120 γραμμάρια pesto alla calabrese Barilla
100 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
120 γραμμάρια πεκορίνο τριμμένο
2 κουταλάκια μαυροσούσαμο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την χοιρινή καπνιστή μπριζόλα και την κίτρινη πιπεριά σε κυβάκια και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα casarecce από ρεβίθι για 7-8 λεπτά, μέχρι να είναι al dente.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε την χοιρινή καπνιστή μπριζόλα μαζί με την κίτρινη πιπεριά για 2-3 λεπτά και προσθέτετε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
Προσθέτετε τα casarecce μαζί με την σάλτσα pesto alla calabrese, τον ζωμο λαχανικών, το τριμμένο πεκορίνο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Όταν η μακαρονάδα είναι έτοιμη, αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά και σερβίρετε σε μεγάλα, βαθιά, ατομικά πιάτα πασπαλίζοντας με το μαυροσούσαμο από πάνω.