Υλικά
Για 4 άτομα
500 γραμμάρια casarecce Barilla
4 κουταλιές
1 κρεμμύδι
1 μελιτζάνα
200 γραμμάρια ελιές Καλαμών εκπυρηνωμένες
80 ml λευκό κρασί
1 συσκευασία pesto alla Genovese Barilla
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα casarecce μέχρι να είναι al dente.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την μελιτζάνα σε μικρά κυβάκια, τις ελιές σε ροδέλες και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με την μελιτζάνα για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τις ελιές μαζί με το pesto alla Genovese, σβήνετε με το λευκό κρασί και ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε τα casarecce μαζί με λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
Σερβίρετε σε μεγάλα, βαθιά, ατομικά πιάτα με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω και λίγο ελαιόλαδο.