Υλικά
Για 4 άτομα
500 γραμμάρια casarecce Barilla
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 καλαμάρια καθαρισμένα
2 μικρά φινόκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
80 ml λευκό κρασί
1 συσκευασία pesto limone Barilla
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα casarecce μέχρι να είναι al dente.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φινόκια στην μέση και μετά σε λεπτές φέτες, τα καλαμάρια σε λεπτές, μακρόστενες λωρίδες και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το φινόκιο για 3-4 λεπτά μέχρι να μελώσει, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τα καλαμάρια μαζί με τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, σβήνετε με το λευκό κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί.
Προσθέτετε το pesto limone μαζί με τα casarecce και λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
Σερβίρετε σε μεγάλα, βαθιά, ατομικά πιάτα με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω και λίγο ελαιόλαδο.