Υλικά
Για 4 άτομα
500 γραμμάρια σπαγγέτι No 7 Barilla
4 αυγά ολόκληρα
2 κρόκοι αυγού
50 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
50 γραμμάρια τριμμένο πεκορίνο
200 γραμμάρια καπνιστό χοιρομέρι Πιτσιλιάς
1 κουταλιά βούτυρο
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτετε τα 4 αυγά μαζί με τους κρόκους και ανακατεύετε πολύ καλά.
Προσθέτετε στην συνέχεια μέσα στα αυγά την παρμεζάνα, το πεκορίνο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με 4 λίτρα νερό το οποίο έχετε αλατίσει βράζετε για 10 λεπτά τα ζυμαρικά και στην συνέχεια τα σουρώνετε.
Σε ένα τηγάνι με μια κουταλιά βούτυρο σοτάρετε πολύ καλά μέχρι να γίνει τραγανό το καπνιστό χοιρομέρι και στην συνέχεια προσθέτετε τα ζυμαρικά και χαμηλώνετε την φωτιά.
Περιχύνετε το μείγμα με τα αυγά και τα τυριά και ανακατεύετε πολύ γρήγορα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να δέσει λίγο η σάλτσα.
Σερβίρετε την καρμπονάρα σε βαθιά πιάτα και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.