Υλικά
Για 4 άτομα
1 συσκευασία φιλέτο στήθος κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
400 γραμμάρια iceberg
2 κουταλιές ελαιόλαδο
70 γραμμάρια καλαμπόκι
Φλοίδες παρμεζάνας
Για την Caesar sauce:
4 φιλέτα αντζούγιας
½ μικρή σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι μουστάρδα
1 κρόκο
10 γραμμάρια χυμό λεμόνι
10 γραμμάρια ελαιόλαδο
150 ml ηλιέλαιο
2 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
20 γραμμάρια νερό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τα κρουτόν:
2 φέτες χωριάτικο ψωμί
60 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις φέτες χωριάτικου ψωμιού σε μικρά κυβάκια.
Τοποθετείτε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο μαζί με τα κρουτόν.
Σοτάρετε το ψωμί μέχρι να τραγανίσει πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα blender προσθέτετε όλα τα υλικά για την sauce, το σκόρδο, τις αντζούγιες και το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, τον κρόκο, το λεμόνι και τα χτυπάτε πολύ καλά μέχρι να γίνουν μια πάστα.
Προσθέτετε το ηλιέλαιο χτυπώντας ταυτοχρόνως έτσι ώστε να δένουν όλα τα υλικά και να δημιουργείτε ένα παχύρευστο dressing.
Στο τέλος προσθέτετε την τριμμένη παρμεζάνα, το νερό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και όσο επιπλέον νερό χρειάζεται για να αποκτήσει την ρευστότητα που θέλετε.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το φιλέτο στήθος κοτόπουλο σε μακρόστενα μπαστουνάκια.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα μπαστουνάκια κοτόπουλου για 5-6 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και όταν είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το τηγάνι.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε το iceberg, κομμένο σε μικρές μπουκιές με τα χέρια σας, το σοταρισμένο κοτόπουλο, το καλαμπόκι και τα κρουτόν, περιχύνετε με την Caesar sauce και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά βαθιά πιάτα και προσθέτετε λίγη ακόμα Caesar sauce και τις φλοίδες παρμεζάνας από πάνω.